The Capture e британска  по сценарий и под режисурата на Бен Чанан. Той

...
The Capture e британска  по сценарий и под режисурата на Бен Чанан. Той
Коментари Харесай

The Capture: кога спираме да сме от добрите?

The Capture  e английска  по сюжет и под режисурата на Бен Чанан. Той е и част от продуцентския екип. Премиерата на първия сезон от поредицата от шест епизода е по Военновъздушни сили Оne. Ще забележим Холидей Грейнджър, позната ни от екранизациите на романите за Корморан Страйк, която тук играе напориста и амбициозна проверяваща полицайка в отдел " Убийства " , където е неотдавна трансферирана от  " Борба с тероризма " с заричане за скорошно покачване.

От другата страна е някогашният ефрейтор от английските специфични части в Афганистан, неотдавна оневинен за убийство  по време на въоръжени дейности поради техническа неточност в фрагментите от видеонаблюдението, употребявани от обвиняването. Действието се развива в актуален Лондон, град, където видеокамерите са най-разпространени, а в тази ситуация са забъркани както специфичните служби на Нейно Величество, по този начин и " бъркащите се в работата им " сътрудници зад Океана и неправителствени организации, а попадналият в комплицираните им игрички човек е загубен.

Сериалът слага пред нас съществени проблеми и въпроси, които стартират от главния: оправдава ли целта средствата? Непочтеността на употребяваните средства не компрометира ли и най-светлата концепция ? Сюжетът е и . Улеснение ли са високите технологии, или опасност за неприкосновеността и свободата ни? И оставаш ли от страната на " положителните ", в случай че използваш методите на " неприятните "? Виждаме и покваряващата мощ на най-мощния опиат –, и съглашателството на редовите реализатори, което прави възможни безконтролните операции. Всичко това прави от The Capture една превъзходна продукция, заслужаваща най-малко 5 звезди. 

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР